Blog

Soorten contactlenzen

22 aug 2017

Contactlenzen zijn er in vele soorten en maten. Aan ons de taak om de juiste lens voor uw oog aan te meten. Wij leveren ze allemaal van uiteenlopende merken. Onderstaand een overzicht van de mogelijkheden:


Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele lenzen hebben een lange levensduur, gemiddeld 4 jaar afhankelijk van de materiaal keuze die weer afhankelijk is van het oog. Met deze lenzen kunnen we bijna elke oogafwijking corrigeren. Ook zijn ze zeer veilig in het gebruik. De gewenning is relatief kort (1 tot 2 weken)

Zachte contactlenzen

Zachte lenzen kennen een zeer snelle gewenning en zijn zeer comfortabel. Bijna alle oogafwijkingen kunnen gecorrigeerd worden met o.a.. cylindrische en multifocale lenzen. Zelfs combinaties zijn mogelijk.

Maandlenzen

Heel populair zijn de z.g.n. maandlenzen. Deze worden dus per maand vervangen zodat u permanent schone lenzen draagt. Al geruime tijd werken we met de nieuwe generatie lenzen, de z.g. Si-H lenzen. Dit zijn maandlenzen van gemodificeerd silicone materiaal en hebben de eigenschap dat ze wel 5 tot 6x meer zuurstof doorlaten dan de vorige generatie maandlenzen. En dat dit gegeven de gezondheid van de ogen dient heeft zich al bij vele clienten bewezen. Ook worden er steeds meer disposables (wegwerplenzen of daglenzen) gedragen. En nu ook leverbaar in 4 kleuren. Voordeel is dat er geen onderhoudsvloeistoffen meer nodig zijn. Cylindrische, bifocale en multifocale contactlenzen Zowel in vormstabiel als in hydrofiel is er een groot scala aan mogelijkheden in de meest moderne materialen.

Gekleurde Contactlenzen

Razend populair zijn al jaren de Freshlook Color en de Freshlook Colorblends. Ook de Dimensions en Radiance kleurlenzen geven een specifieke verleidelijke uitdrukking. De kleuren kunt u gerust bij ons passen. Heel verleidelijk zijn de Expressions kleurlenzen met nieuwe uitdagende kleuren tegen een minstens zo uitdagende prijs. Voor zowel licht als donker gekleurde ogen. Ga direct naar de de Freshlook Color Studio, upload je portret foto en kijk welke kleurlens bij jou past!

Nachtlenzen

Steeds meer worden Nachtlenzen aangemeten. Inmiddels wordt al met de tweede generatie Nachtlenzen gewerkt die alweer een verbetering zijn op de eerste. Zelfs cylindrische ogen kunnen gecorrigeerd worden. Zoals de naam al zegt, wordt deze lens 's nachts gedragen en heeft u de gehele dag geen bril of lenzen meer nodig. De werking berust op het principe dat van het centrale gedeelte van het hoornvlies de bolling afneemt door de druk van het centrale gedeelte van de lens tijdens de nacht. Deze methode is reversibel zodat wanneer gestopt wordt met deze correctiemethode het oog weer zijn oude vorm aanneemt. Informeer bij ons of uw ogen hiervoor geschikt zijn.